Katon korjaukset vahvalla ammattitaidolla

Yleensä vesikattoa koettelee sen ikä ja sääolosuhteet, mutta joskus jopa luonnonkatastrofit. Katon käyttöikään voidaan vaikuttaa, kun katon korjaukset ja huollot tehdään riittävän ajoissa ja oikeilla huoltotoimenpiteillä.

Tiilikaton vuotokorjaus

Tiili on niin sanottu epäjatkuva kate, joka ei itsessään ole vesitiivis. Näin ollen tiilikaton vedenpitävyys on yhtä hyvä kuin tiilen alla olevan aluskatteen. Katon tiiveyteen vaikuttaa merkittävästi myös läpivientien saumojen ja kattoturvatuotteiden kiinnityskohtien, sekä katon muiden yksityiskohtien tiiveys.

Mikäli tiilikatto vuotaa, on kyse yleensä puutteellisesta ja vahingoittuneesta aluskatteesta. On mahdollista, että aluskatteen vaakasaumojen limitys on jäänyt liian kapeksi tai savupiipun ympärillä olevat aluskatteen ylösnostot ovat jääneet tekemättä kokonaan, tai liian mataliksi.

> Lue lisää tiilikaton korjauksesta

Peltikaton vuotokorjaus

Ennen vanhaan rakennettiin paljon peltikattoja, varsinkin konesaumakattoja ilman aluskatetta. Aluskatteen puuttuminen kattorakenteesta on yksi suurimmista ongelmista, etenkin silloin kun vesikaton tuuletus on puutteellinen ja peltikatteen alapintaan pääsee muodostumaan kondenssikosteutta. Usein myös läpiviennit, auenneet tai ruostuneet saumat sekä joskus jopa suoranaiset reiät katolla ovat syitä vuotoihin.

Peltikaton vuotokorjaus lähtee liikkeelle vuodon paikallistamisesta ja syyn selvittämisestä, jotta voidaan valita oikeanlainen korjaustapa vesikatolle. Meiltä löytyy ratkaisut ja vahvaa kattoalan osaamista, oli kyse sitten pienestä tai isosta korjaustoimenpiteestä.

> Lue lisää peltikaton korjauksesta

Huopakaton vuotokorjaus

Huopakate vaurioituu ajan saatossa, mikäli sammal, jäkälä ja muu kasvusto saa kasvaa katolla liian pitkään. Usein vuotoja aiheuttavat myös puutteellisesti tiivistetyt läpiviennit, erilaiset ulko- ja sisätaitteet sekä vaurioituneet kattoturvatuotteiden kiinnityskohdat. Meiltä löytyy osaaminen huopakattojen vuotokohtien paikannuksiin, paikkauksiin, korjauksiin ja remontointiin.

> Lue lisää huopakaton korjauksesta

Tiesithän, että huopakaton korjaus onnistuu myös talvella?

Kun työskentelymenetelmät ja välineet ovat kunnossa, voidaan katon korjaukset toteuttaa ympäri vuoden.

Mikäli katon kunto mietityttää, varaa tarkastus-/suunnittelukäynti TÄSTÄ.

Kiinteistöpalvelu MINTin kattopalvelut:

Toteutamme katon korjauksia Keski-Suomessa ja kaikissa sen lähikunnissa:

Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Pyydä tarjous katon korjauksesta