Kattoremontin hinta on monen tekijän summa. Samankokoisten, mutta erityyppisten kattojen remonttikustannuksissa voi olla tuhansien eurojen eroja. Kun olet valitsemassa kattoremontillesi tekijää ja vertailet tarjouksia, niin kannattaa hinnan lisäksi kiinnittää huomiota remontissa käytettävän puutavaran ja pelti- tai tiilikatteen laatuun. Tarjouksia vertaillessa on myös tärkeä huomioida rakenneratkaisut sekä asennustyön todellinen laatu. Kattoremontti on iso ja merkittävä toimenpide koko kiinteistön elinkaarta ajatellen, jonka vuoksi uuden katon rakenne, jiirit, kattolyhdyt ja rintataitteet on syytä tehdä ammattitaidolla.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat tekijät

Remontoitava katto

Kattoremontin hintaan vaikuttavat erityisesti katon pinta-ala ja käytettävä katemateriaali. Yleisesti ottaen peltikatto on tiilikattoa edullisempi vaihtoehto, mutta myös katteiden laadussa ja hinnassa on eroja. Kustannuksiin vaikuttavat olennaisesti myös katon kaltevuus sekä räystäiden korkeus, koska ne haastavoittavat katolla liikkumista ja hidastavat asennustyötä. Kokonaishintaan vaikuttavat myös piipun pellitysten ja muiden läpivientien määrä sekä erilaiset katon yksityiskohdat, jotka usein vaativat erityisen tarkkaa työtä. Toimitussisältöömme kuuluu aina katon oikaisu- ja pohjatyöt, mutta normaalia laajemmat lahovauriokorjaukset nostavat remontin hintaa (sovitaan etukäteen). Mikäli remontoitava katto sisältää asbestia, on katon purku suoritettava asbestityönä, joka myös vaikuttaa remontin kustannuksiin.

Remontissa käytettävät materiaalit

Kattoremontissa käytettävät materiaalit vaikuttavat remontin kokonaishintaan. Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vesikatteita, ruodetavaraa, aluskatteita ja kattoturvatuotteita, joiden hinta ja laatu vaihtelevat yllättävänkin paljon. MINT asentaa markkinoiden laadukkaimpia Ruukin peltikatteita ja Ormaxin tiilikatteita. Ruukin GreenCoat Pural BT Matta -pinnoitetulla peltikatteella on 50 vuoden tekninen takuu ja Ormax Protector+ betonikattotiilellä 30 vuoden tekninen takuu. Peltikatteet profiloidaan mittatilaustyönä Ruukin Vimpelin tehtaalla ja tiilikatteet toimitetaan asiakkaan tarpeiden mukaan BMI Ormaxin Pennalan tehtaalta. Lisäksi varustelemme katot Suomen johtavan Piristeel Oy:n valmistamilla sadevesijärjestelmillä ja kattoturvatuotteilla. Meiltä saa myös markkinoiden kestävimmät KINGI-kateruuvit ja ekologisella homeenestoaineella käsitellyt ruodelaudat katollesi. Materiaalivalmistajien pitkä historia ja huipputuotteet takaavat korkean laadun sekä täsmälliset toimitukset ympäri vuoden.

Asennustyö ja ammattitaito

Vesikatto on tärkeä osa kiinteistöä ja sen remontointi vaatii todellista ammattitaitoa. Kun rakennetaan tyylikkäästi viimeisteltyjä ja pitkäikäisiä vesikattoja, on asennustyöt toteutettava vuosien työkokemuksen omaavilla kattoalan ammattilaisilla. Todellisen ammattilaisen työ on yleensä arvokkaampaa lyhyellä aikavälillä, mutta tulee edullisemmaksi pitkällä aikavälillä. Ammattilaiset osaavat ottaa huomioon sääolosuhteisiin liittyvät kosteusriskit ja toteuttavat säälle alttiit työvaiheet ripeästi. Lisäksi kattoalan ammattilaiset osaavat remontoida vesikaton vaikeimmatkin kohdat (mm. jiirit, kattolyhdyt ja rintataitteet) siten, että ne kestävät takuuvarmasti seuraavat vuosikymmenet. Tehokas ja laadukas asennustyö saavutetaan hyvällä suunnittelulla ja kohteeseen soveltuvalla 2-4 hengen asennustiimillä. MINTin kaikki asentajat ovat paikallisia ja kokeneita kattoalan ammattilaisia, jonka vuoksi pystymmekin lupaamaan laadukkaan, ripeän ja turvallisen kattoremontin kenelle tahansa.

Työturvallisuus

Vesikatolla työskentely on aina riskialtista, jonka vuoksi työturvallisuudesta huolehtiminen on välttämätöntä. Henkilönostimien, kattokaiteiden ja rakennustelineiden käyttö vaikuttaa väistämättä kattoremontin hintaan, mutta asentajien turvallisuuden sekä työturvallisuusmääräysten vuoksi niitä ei tule unohtaa. Etenkin rakennustelineet tuovat työergonomiaa ja turvaavat asukkaiden kulkutiet piha-alueella.