Tutustu aurinkoenergiaan

Suosi uusiutuvaa energiaa ja hanki oma aurinkovoimala

Miksi valita aurinkoenergia?

Maailman ylikulutuspäivä oli viime vuonna 29. heinäkuuta. Ylikulutuksemme uhkaa muun muassa heikentää ekosysteemien kykyä tuottaa puhdasta vettä ja ruokaa. Maailman ylikulutuspäivä on laskennallisesti se päivä, jolloin kulutuksemme ylittää maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisista polttoaineista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä yhden vuoden aikana. Tarvitsisimme 1,75 maapalloa, jotta koko maailman ihmisten yhteenlaskettu nykyinen kulutus voitaisiin kattaa.

Maailma kulutti laskennallisesti uusiutuvat luonnonvarat viime vuodelta loppuun jo heinäkuun lopussa. Suomalaiset kuluttivat laskennallisen osuutensa jo huhtikuussa.

Ylikulutuksen suurimmat syyt johtuvat muun muassa energiankäytöstä rakennuksissa, liikenteessä ja teollisuudessa. Me suomalaiset käytämme luonnonvaroja merkittävästi maailman keskiarvoa enemmän. Asumisen suhteen ylikulutukseen voi vaikuttaa vähentämällä asumisen päästöjä. Uusiutuvan ja päästöttömän energian hyödyntäminen asumisessa on merkittävä tekijä hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Poimi arjen vinkit ylikulutuksen vähentämiseen:

1. Suosi joukkoliikennettä

Vähennä henkilöauton käyttöä, suosi joukkoliikennettä ja pyöräile tai kävele lyhyemmät matkat. Se tekee myös hyvää keholle. Valitse kotimaisia tai naapurimaiden lomakohteita. Vältä lentämistä ja tee lomamatkat junalla tai bussilla.

2. Valitse uusiutuvaa energiaa

Vaihda sähkösopimus tuuli- ja aurinkovoimaan. Varmista, että esimerkiksi lämmityksen ja tuuletuksen säädöt ovat kunnossa. Sisälämpötilan alentaminen vähentää energiankulutusta. Omakotitalossa päästöjä voi pienentää korvaamalla fossiilisiin polttoaineisiin perustuvan lämmitysratkaisun kestävästi tuotetulla uusiutuvalla energialla, esimerkiksi aurinkoenergian avulla. Myös taloyhtiöissä kannattaa tutkia näitä mahdollisuuksia.

3. Vältä hukkaneliöitä

Asunnon koko ja sijainti vaikuttavat siihen, kuinka luonnonvaratehokkaaksi arkesi muodostuu. Suuri asunto kaukana tai maltillisen kokoinen asunto läheltä vaikuttavat ratkaisevasti asumisen ympäristövaikutuksiin.

4. Pohdi kulutustasi

Harkitse, tarvitsetko oikeasti haluamaasi tavaraa. Jos tarvitset, mieti, voisitko vuokrata tai lainata sen ostamisen sijaan. Suurimman osan tarvitsemistamme tavaroista voi ostaa myös käytettynä. Jos tavara tai vaate on rikkoutunut, selvitä, voisiko sen korjata uuden ostamisen sijaan.

5. Vaikuta yhteiskunnassa

Meillä ei ole vaaraa aikailla ympäristökriisin torjunnassa. Mitä useampi vaatii päättäjiltä vahvoja ympäristötoimia, sitä vaikuttavampia yhdessä olemme. Tarkista vaaliehdokkaasi ympäristökannat, kirjoita mielipidekirjoitus, ota suoraan yhteyttä poliitikkoihin, osallistu ympäristötapahtumiin tai liity ympäristöjärjestöjen vapaaehtoisiin.

6. Kannusta muita

Ystävät ja läheiset ovat meille tärkeä vertailujoukko mielipiteiden muodostamisessa. Näytä esimerkkiä, houkuttele mukaan ja tsemppaa somessa. Voit myös vaikuttaa yrityksiin kertomalla, että haluat yhden maapallon mukaisia tuotteita ja palveluita.

Aurinkopaneeleissa on eroja

Tiesitkö että yksittäisistä aurinkopaneeleista muodostetaan verkostoksi kytkettyinä aurinkovoimaloita, eli aurinkosähkön tuotantolaitoksia kiinteistöjen katoille, julkisivuihin tai vaikkapa piha-alueille. Aurinkovoimalat ovat näyttäviä kokonaisuuksia, mutta harva tunnistaa paneeleiden laatukriteereitä, tai valmistajien välisiä eroja tai osaamisen merkityksellisyyttä. Aurinkopaneelit ovat aina sähkölaitteita, joiden valmistaminen ja asentaminen on tarkasti säänneltyä.

Kun olet valitsemassa aurinkopaneelijärjestelmää, niin varmistathan että sen kaikki osat ovat korkealaatuisia, paloturvallisia ja kestäviä. Aurinkopaneelijärjestelmät ovat nimittäin ulos sään armoille vuosikymmeniksi asennettavia sähkölaitteita. Paneeleiden laadun lisäksi tulee varmistaa, että asennustyölle annetaan riittävän pitkä takuu, ja että takuunantaja pystyy vastaamaan velvoitteistaan vuosien päästäkin.

MINTin aurinkopaneelivalmistaja on toimittanut aurinkopaneeleita, aurinkovoimaloita ja kiinteistöihin integroituja aurinkosähköjärjestelmiä jo neljällä vuosikymmenellä koteihin ja erilaisiin projektikohteisiin ammattikäyttäjille. Valitse siis laatu, turvallisuus ja asiantuntijan kokemus – valitse MINT. 

Laadukkaat ja pitkäikäiset aurinkopaneelit ovat myös erinomainen sijoituskohde. Omalla aurinkopaneelijärjestelmällä voi saavuttaa riskittömästi yli 5 prosentin sijoitetun pääoman tuoton. Oikein mitoitettu ja pitkäikäinen aurinkopaneelijärjestelmä nostaa usein myös kiinteistön arvoa.

Aurinkoenergia

Aurinko on energianlähteenä pitkäkestoinen ja uusiutuva, jota emme voi ylikuluttaa. Aurinkoenergian hyödyntäminen vähentää riippuvuutta uusiutumattomista energiantuotannoista pienentäen hiilijalanjälkeä ja tuoden säästöä asumiskustannuksiin. Aurinkoenergiateknologia on yksi maailman nopeimmin kasvavista teknologian aloista, jota kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Aurinkopaneelien käyttöikä on pitkä, eivätkä paneelit vaadi aktiivista kunnossapitoa. Oma aurinkovoimalasi tuottaa aidosti puhdasta ja kotimaista aurinkosähköä käyttöösi.

Aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelukäynti

Kiinteistöpalvelu MINTin suunnittelukäynti on kiinteistönomistajalle veloitukseton asiantuntijapalvelu. Suunnittelukäynti on sinulle aina maksuton, tehtiin se sitten kotonasi, taloyhtiössäsi tai kesämökilläsi. Suunnittelukäynnin varaaminen ei myöskään sido sinua mihinkään.

Kun ollaan harkitsemassa omaa aurinkovoimalaa, eli aurinkopaneelijärjestelmää, niin tulee ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa monenlaisia asioita. Näin asiantuntijamme auttaa sinua.

Suunnittelukäynnin sisältö:

 • Vesikaton kuntotarkastus (varmistamme, että kate ja kattorakenteet ovat riittävässä kunnossa aurinkopaneeleiden asennukseen)
 • Rakennuksen sijainnin sekä lappeen suunnan ja kaltevuuden tarkastus (tärkeä seikka aurinkopaneelijärjestelmän tuoton kannalta)
 • Vuotuisen sähkönkulutuksen selvitys (sähkönkulutus määrittelee järjestelmän kokoluokan)
 • Aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelu ja mitoitus
 • Kirjallinen tarjous aurinkopaneelijärjestelmästä

Toimitamme aurinkopaneelijärjestelmät Keski-Suomeen ja kaikkiin sen lähikuntiin:

Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Täytä alla oleva lomake ja varaa suunnittelukäynti

Varaa suunnittelukäynti

Varaamalla suunnittelukäynnin saat lisätietoa ja tarvittaessa toimenpide-ehdotelman haluamastasi palvelusta. Samalla osallistut 5000 euron kesäarvontaan!

Lataa Sähkönkulutus MINTTIIN -opas

AURINKOENERGIAN HYÖDYT

 1. Kiinteistön arvo nousee

 2. Sähkölasku pienenee

 3. Uusiutuvaa päästötöntä energiaa

 4. Hiilijalanjälki pienenee

 5. Verotonta ja sähkönsiirtomaksutonta sähköä käyttöösi

 6. Tuottoisa pitkäikäinen sijoitus