AURINKOPANEELIT

Asiakkaan tarpeisiin optimoidut aurinkosähköratkaisut

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä suoraan luonnosta – ilmaiseksi!

Aurinkoenergialla voit lämmittää käyttöveden ja asuintilat miellyttäviksi, valaista kotisi ja ladata sähköautosi. Suomessa aurinkovoimalat tuottavat valoisan kesän ansiosta yhtä paljon kuin Keski-Euroopassa. Aurinkosähkön tuotanto on yleistynyt ja tuotanto on tuplaantunut vuosittain Suomessa.

Aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin noin 15 vuodessa

Aurinkosähköjärjestelmä on kannattava investointi, koska se tuottaa kymmeniä vuosia, vuoden aikana jopa 5–10 prosenttia järjestelmään investoidusta summasta. Sähkölaskusi pienenee ja aurinkovoimalasi kannattavuus paranee, kun sähkön hinta nousee.

Selvitä oma sähkönkulutus ja aurinkosähköjärjestelmän mitoitus

Ennen aurinkovoimalan hankintaa kannattaa selvittää, miten se soveltuu omaan käyttöön. Aurinkosähköjärjestelmä on kustannustehokkain silloin, kun se on oikein mitoitettu ja tuotetun aurinkosähkön voi käyttää pääasiassa omiin tarpeisiin. Sitä varten on hyvä laskea oma sähkönkulutus päivä-, viikko- ja kuukausitasolla.

Mietityttääkö sinua aurinkopaneelien hinta ja se, kuinka paljon niitä pitäisi olla, että aurinkovoimala kannattaa? Varaa suunnittelukäynti, niin saat vastauksia kysymyksiisi.

Lue lisää aurinkoenergiasta

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista:

Pyydä tarjous

GEF Aurinkopaneeli 280 W

GEF Aurinkopaneeli 280 W on hinta-laatusuhteeltaan hyvä peruspaneeli Suomen sääolosuhteisiin. Paneeli on sinertävä monikidepaneeli (poly), jossa on harmaa alumiinikehys.

Aurinkopaneeleiden tuotetakuu on 12 vuotta ja tuottotakuu 25 vuotta.

GEF Aurinkopaneeli 310 W

Erittäin korkealaatuiset ja tehokkaat yksikidepaneelit (mono) ovat saatavilla tyylikkäänä kokomustana tai harmaalla kehyksellä. PERC-valmistusteknologian ansiosta paneeleista saadaan 10 % enemmän tehoa kuin perinteisistä paneeleista.

Aurinkopaneeleiden tuotetakuu on 12 vuotta ja tuottotakuu 25 vuotta.

GEF Aurinkopaneeli 370 W

Half-cut -paneelissa kennot on puolitettu, mikä mahdollistaa tehokkaamman energiantuotannon.

Rinnakkaisten kennojen (kaksoismoduulirakenne) ansiosta paneeli tuottaa enemmän energiaa varjostuessaan sekä aamuisin että iltaisin auringon ollessa matalalla. Toisen puolen varjostuessa toinen puoli jatkaa toimintaansa. Esim. keväällä lumien sulaessa yläosa tuottaa jo täydellä teholla kun alaosa on vielä lumen peitossa.

Aurinkopaneeleiden tuotetakuu on 12 vuotta ja tuottotakuu 25 vuotta.

GEF Vision

Helppokäyttöisen GEF Vision energianhallintapalvelun avulla voit seurata reaaliaikaisesti aurinkosähkön tuotantoa ja sähkön kulutustasi. Älykkään kulutusohjauksen avulla saat hyödynnettyä mahdollisimman paljon itse tuottamastasi sähköstä omaan käyttöösi ja voit välttää sähkön kalleimmat tunnit. Palveluun voi valita haluamansa ominaisuudet ja sitä voi myös laajentaa myöhemmin tarpeen mukaan, esimerkiksi sähköauton latauksen ohjaukseen.

Tuotannonseuranta on laajennettavissa GEF Kulutusohjauksella sekä GEF Kulutusmittauksella.

Kattokiinnikkeet

Tyylikäs kiinnikejärjestelmä (RAULI All Black) on suomalaisten aurinkopaneeliasentajien ja kattoturvatuotesuunnittelijoiden yhteistyön lopputulos. Suunnittelun lähtökohtana on ollut kehittää luotettava tuotesarja, jonka asentaminen on tehty helpoksi.

All Black kiinnikkeissä on ainutlaatuinen Easyclick -kiinnitysmenetelmä, jossa kiskon kiinnitys tapahtuu ilman työkaluja. All Black kiskosto on teleskooppimaisesti säädettävissä ilman kiskon jatkopaloja. Siksi esimerkiksi paneelin yli tulevia kiskon päätyjä ei tarvitse lyhentää.

Kattokiinnike kiinnitetään kahdesta pisteestä, joka tekee asennuksesta jämäkän ja tukevan. Vahvan rakenteen ansiosta kiinnike kestää Suomen sääolosuhteet eikä tuuli- ja lumikuormista aiheudu vaaraa. Kiinnikkeen alle kattoa vasten asennetaan kumitiivisteet, joten erillistä tiivistysmassaa ei tarvita.

Materiaalina SSAB:n suurlujuusteräs. Tuotteilla on 30 vuoden takuu.

Verkkoinvertterit

GEF Aurinkovoimaloiden invertterinä toimii erittäin kestävä, itävaltalainen Fronius. Invertteri mitoitetaan aina oikein suhteessa aurinkovoimalan kokoon. Tutkimuksen mukaan Fronius on markkinoiden laadukkain invertteri.

Pitkäikäisten ja laadukkaiden tuotteiden johdosta Fronius myöntääkin markkinoiden pisimmän ja kattavimman takuun omille laitteilleen. Kiinteistöpalvelu MINT ja kaikki asennuksia tekevät yhteistyökumppanimme ovat Fronius Product Training ja Service Partner -koulutuksen käyneitä aurinkosähköjärjestelmien huippuosaajia.

 • 7 vuoden täystakuu
 • Tyylikäs muotoilu
 • Helppokäyttöinen
 • Hiljainen
 • Patentoitu MPPT- säätötekniikka (hyvä tuotto kaikissa olosuhteissa)

Kuinka invertteri toimii?

Invertteri muuntaa paneelien tuottaman tasasähkön sähköverkossa käytettäväksi vaihtosähköksi. Laite kytkee aurinkopaneelit suoraan kiinteistön sähköverkkoon. Tämä mahdollistaa aurinkosähkön käytön ensin itse ja ylijäämäsähkön automaattisen myynnin sähköverkkoon. Froniuksen invertteristä voit seurata sähköntuotantoa reaaliajassa.

Miten aurinkopaneelit toimivat?

Aurinkopaneeleiden tekniikka

Aurinkopaneelit muuttavat auringon säteilyenergian sähkövirraksi. Kun fotoni, joista auringon säteilemä energia koostuu osuu paneeliin, niin törmäyksen ansiosta negatiivisesti varautuneet elektronit irtoavat atomeistaan ja alkavat virrata vapaasti. Kyseisen tapahtuman seurauksena aurinkokennojen virtajohtimiin muodostuu sähkövirtaa, eli aurinkosähköä.

Aurinkopaneeleiden tekniikka on kehittynyt viime vuosina isosti eteenpäin. Pitkät takuut, paneeleiden korkea tuottoteho ja MINTin tarjoamat kustannustehokkaat järjestelmät tekevät aurinkopaneeli-investoinnista järkevämmän kuin koskaan. Sijoita luontoon ja laita pääomat poikimaan.

Aurinkopaneelijärjestelmän kokonaistoimitus

MINT toimittaa kaikki aurinkopaneelijärjestelmät kokonaistoimituksena.

Kokonaistoimitukseen sisältyy:

 • Aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelu ja mitoitus
 • Kirjallinen sopimus aurinkopaneelijärjestelmästä
 • Aurinkopaneeleiden ja muiden tarvikkeiden toimitus
  • GEF Aurinkopaneelit
  • Kattoasennukseen käytettävä mekaniikka
  • Kytkentään käytettävä DC-kaapeli
  • Vaihtosuuntaaja (suojausluokka IP65)
  • AC-turvakytkin
 • Paneeleiden asennus
 • Vaihtosuuntaajan asennus
 • Sähkökytkennät
 • Käyttöönottokoulutus ja aurinkovoimalan omistajan opas
 • Tarvittaessa muu suunnittelutyö (asemakuvat, paneelisijoittelukuvat, ym.)

Aurinkopaneelit kesämökille

Omavaraiset sähköjärjestelmät (Off-Grid)

Kartoitamme, suunnittelemme ja toteutamme myös omavaraisia sähköjärjestelmiä. Etenkin kesämökeillä Off-Grid aurinkosähköjärjestelmät ovat suosittuja.

Victron Energy on maailman suurin inverttereiden ja latureiden valmistaja. Hyvällä suunnittelulla ja laadukkailla Victron Energyn tuotteilla voidaan rakentaa varmatoiminen ja kustannustehokas omavarainen sähköjärjestelmä esimerkiksi kesämökille. Victron Energyn tuotteisiin voidaan helposti liittää aurinkosähkö, tuulivoima, vesivoima tai vaikka aggregaatti. Älykkään latauksenhallinnan, korkean energian tuoton ja pitkien takuuaikojen johdosta Victron Energy on omavaraisten sähköjärjestelmien luotettavin laitevalmistaja.

Mitä omavarainen aurinkosähköjärjestemä sisältää?

 • Aurinkopaneelit
 • Kattoasennus mekaniikan / maa-asennustelineet
 • Invertterin / laturin
 • Akuston
 • Akkumonitorin
 • Aggregaatin
 • Asennustyöt
 • Sähkötyöt
 • Mittaukset
 • Lupa-asiat
 • Käyttöönottokoulutuksen
 • Teknisen tuen

PYYDÄ TARJOUS OFF-GRID JÄRJESTELMÄSTÄ!

Kiinteistöpalvelu MINTin palvelut:

Toimitamme aurinkopaneelijärjestelmät Keski-Suomeen ja kaikkiin sen lähikuntiin:

Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

 

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista:

Pyydä tarjous

Lataa Sähkönkulutus MINTTIIN -opas

Aurinkoenergian hyödyt

 1. Kiinteistön arvo nousee

 2. Sähkölasku pienenee

 3. Uusiutuvaa päästötöntä energiaa

 4. Hiilijalanjälki pienenee

 5. Verotonta ja sähkönsiirtomaksutonta sähköä käyttöösi

 6. Tuottoisa pitkäikäinen sijoitus

VARAA MAKSUTON AURINKOENERGIAKARTOITUS

Varaamalla aurinkoenergiakartoituksen saat tietoa kotiisi parhaiten soveltuvasta aurinkoenergiajärjestelmästä. Kartoituskäynnin yhteydessä saat halutessasi tarjouksen sopivasta aurinkoenergiajärjestelmästä. Kartoituskäynti on aina maksuton, eikä velvoita tilaukseen.

Varaa suunnittelukäynti!

Varaamalla suunnittelukäynnin saat lisätietoa ja tarvittaessa toimenpide-ehdotelman haluamastasi palvelusta. Samalla osallistut 5000 euron kesäarvontaan!