Peltikaton maalaus

Miten kuluneet vuodet ovat rasittaneet talosi peltikattoa? Ilmaston vaihtelut rasittavat talosi kattoa jopa enemmän kuin ulkoverhousta. Lämpimään vuodenaikaan kattopelti laajenee, talvella taas supistuu.

Kesän paahtava aurinko, syksyn sateet ja talven lumimassat koettelevat sekä peltikattoa että katon rakenteita. Katon kunnon ylläpitämiseksi on tärkeää, että peltikatolla on alustan mukaan elävä, suojaava maalipinta.

Pyydä tarjous peltikaton maalauksesta:

Pyydä tarjous

Milloin peltikatto on syytä maalata?

Peltikattoa ei kannata jättää sään armoille. Kun huolehdit säännöllisesti peltikaton huoltomaalauksesta, vältyt kalliin kattoremontin kustannuksilta.

Täysin uuden tai remontoidun talon peltikatto tulee maalata 2–5 vuoden jälkeen katon asennuksesta. Uutta maalaamatonta peltikattoa ei kannata maalata heti asennuksen jälkeen, koska peltikaton pitää hapettua, jotta maali saa riittävän hyvän tartuntapinnan.

Jotta maalipinta suojaa tehokkaasti kattoasi vuoden ympäri, tulee se huoltomaalata noin kymmenen vuoden välein.

Vaikka katon maalipinta vaikuttaisi vielä olevan kohtalaisen hyvässä kunnossa, kannattaa katto huoltaa säännöllisesti. Maalipinnan tärkein tehtävä on suojata kattoasi sään rasituksilta. Ajan myötä maalipintaan tulee mikrohalkeamia, ja kattopelti altistuu korroosiolle.

Katon maalaus on merkittävästi pienempi työ ja lopputulos parempi, mikäli maalipinta ei ole vielä alkanut hilseillä.

Mikä on paras peltikattomaali?

Perinteiselle sinkitylle ja maalatulle pelti-/teräskatolle soveltuu parhaiten ammattikäyttöön suunniteltu kaksi (2) komponenttinen polyuretaanipohjainen peltikattomaali, joka sisältää aktiivisia ruostesuojapigmenttejä.

2K polyuretaanipohjaisella peltikattomaalilla on erinomaiset ruosteen ja kulutuksen kesto ominaisuudet. Lisäksi 2K polyuretaanimaali on poikkeuksellisen hyvin UV-säteilyä ja sään rasituksia kestävä maali, mikä takaakin hyvän värin säilyvyyden.

Katot, jotka vaativat erityistä suojaa korroosiota ja rasitusta vastaan, on hyvä maalata 2K polyuretaanipohjaisella peltikattomaalilla.

Pohjatöiden merkitystä peltikaton maalauksessa ei voida kuitenkaan ylikorostaa. Aina ennen maalauksen aloittamista peltikaton pinnasta tulee poistaa irtonainen ruoste ja vanha maali. Lisäksi maalattavan pinnan tulee olla puhdas ja kuiva. Näin saavutetaan siisti ja pitkäikäinen lopputulos.

Tuplaa kattosi käyttöikä

Me tiedämme, mitä kattosi tarvitsee. Suosittelemme luottamaan maalaustyössä kokeneeseen ammattilaiseen, joka osaa valita oikeat pintakäsittelyaineet, maalit ja menetelmät.

Varmistamme huolellisilla pohjatöillä, että maali tarttuu hyvin alustaansa ja muodostaa sään rasituksia vastaan tehokkaan suojan seuraaviksi kymmeniksi vuosiksi.

Kiinteistöpalvelu MINTin kattopalvelut:

Toteutamme peltikattojen maalauksia Keski-Suomessa ja kaikissa sen lähikunnissa:

Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Pyydä tarjous peltikaton maalauksesta:

Pyydä tarjous

Peltikaton maalauksen hyödyt

  1. Estää katteen ruostumista

  2. Pidentää katteen käyttöikää jopa kymmeniä vuosia

  3. Katon ilme on uudenveroinen

  4. Kustannustehokas ratkaisu

  5. Maalattu kate on kosteutta ja vettä hylkivä

  6. Toimiva ja ehjä peltikate suojaa myös muita kattorakenteita