Ulkoverhouksen huoltomaalaus

Talon ulkopinta kannattaa maalata noin kymmenen vuoden välein tai kun näet siinä selkeitä ongelmia. Jos olet myymässä taloasi, siisti ulkoverhous on tärkeä myyntivaltti.

Talon ulkoverhouksen kunto vaikuttaa merkittävästi talon yleisilmeeseen. Vaikka talosi olisi sisältä upea, sen arvokkuus kärsii, jos julkisivua ei ole huollettu.

Talon puuverhousta suojaava maalipinta tekee paljon muutakin kuin miellyttää silmää. Se suojaa taloa sään rasituksilta ja pitää talon ulkoverhouksen hyvässä kunnossa.

Jos talon huoltomaalausväli venähtää, maali alkaa halkeilla ja hilseillä, värit haalistuvat ja puuosat altistuvat kosteudelle. Puuhun alkaa tarttua tuulen tuomia epäpuhtauksia, ja pintaan voi ilmestyä homepilkkuja.

Uudet maalipinnat antavat talolle ryhtiä ja viimeistelevät talon ulkoasun.

Pyydä tarjous talon maalauksesta:

Pyydä tarjous

Milloin ulkoverhouksen maalipinta tulisi uusia?

Näistä merkeistä tunnistat, että talon maalaus alkaa olla ajankohtainen

 • Pinnat näyttävät epäsiistiltä
 • Maalin pinnassa alkaa olla homepilkkua
 • Maali hilseilee ja halkeilee
 • Maalipinta on kulunut ohueksi
 • Värit ovat haalistuneet
 • Puuosissa on lahovaurioita

Kestävä ja kaunis maalipinta syntyy ammattitaidolla

Maalaustyö kannattaa jättää asiantuntijalle, sillä erityisesti vanhojen omakotitalojen maalauksessa voi tulla eteen yllätyksiä. MINT palauttaa talosi alkuperäisen ilmeen ja arvokkuuden vuosien tuomalla varmuudella.

Maalaamme ulkoverhouksen pääasiassa pensselillä, jolla saamme hierottua maalin tehokkaasti ulkoverhouksen pintaan, sen kaikkiin syihin ja onkaloihin. Vaikka maalaamme käsin, kokeneina ammattilaisina teemme sen ripeästi.

Moitteeton työn jälki on meille ensiarvoisen tärkeää. Huolehdimme aina, että lopputulos on tasainen ja viimeistelty.

Uuden talon maalaus

Joissakin tapauksissa käytämme isojen ja selkeiden pintojen maalauksessa apuna myös ruiskua tai telaa, jotka ovat erinomaisia ratkaisuja esimerkiksi uudiskohteissa.

Maali nostetaan ensin telalla tai ruiskulla talon seinään ja levitetään sen jälkeen tasaisesti pensselillä.

Maalaustekniikasta riippumatta kunnioitamme aina alkuperäistä rakennustapaa ja talon henkeä.

Valitsemme talollesi parhaiten sopivan maalin

Omakotitalojen maalauksessa on useita sudenkuoppia. Pohjatyöt saatetaan tehdä huonosti, ja vanhan maalin päälle voidaan valita vääränlainen maali. Jos uusi maali ei sovi yhteen vanhan kanssa, maalipinnan kestävyys jää heikoksi ja se saattaa halkeilla.

Oletko epävarma vanhasta maalista ja ulkoverhouksen kunnosta? Ei hätää, me tutkimme talosi ulkoverhouksen ja vanhan maalityypin. Tämän pohjalta suosittelemme parhaiten soveltuvaa ratkaisua. Jos vanha maali jää jostain syystä arvoitukseksi, analysoimme sen tarvittaessa laboratoriossa. Näin varmistumme, että maalivalinta osuu kerralla nappiin.

Käytämme työssämme aina laadukkaita, tutkittuja pintakäsittelyaineita.

Miksi ulkomaalauksesta kannattaa huolehtia ajoissa?

 • Kun huolehdit ulkomaalauksesta hyvissä ajoin, suojaat talosi ulkoverhouksen sään rasituksilta ja vältyt suuremmilta remonteilta
 • Varmistat talosi ulkoverhouksen kunnon useiksi vuosiksi eteenpäin.
 • Siisti maalipinta antaa talostasi edustavan vaikutelman ja nostaa talon arvoa.

Kun tilaat maalauksen Kiinteistöpalvelu MINTiltä, se on helppo ja vaivaton tapa huolehtia talosi ulkomaalauksesta. Panostamme erityisesti työn laatuun ja asiakastyytyväisyyteen.

Maalaamme taitavasti ja ripeästi, vuosien tuomalla varmuudella. Tyypillisesti maalaustyö on valmis 3-5 päivässä.

Usein kysytyt kysymykset

Paras maalaussää on pilvipouta, pidemmän kuivan jakson kynnyksellä. Yleisemmin alkukesä on maalaamiselle otollisempi kuin loppukesä, sillä heinä-elokuussa lisääntyvä ilmankosteus hidastaa maalin kuivumista.

Puutalon voi pestä painepesurilla, mutta vain todella kevyellä paineella, jottei puu kärsi tai vettä pääse rakenteisiin. Maalinpoistoon painepesuria ei kannata käyttää, sillä kovalla paineella suihkutettava vesi hajottaa helposti puun pinnan, eikä syntyneitä vahinkoja voi korjata maalaamalla.

Oikean sävyn valintaan vaikuttavat omien mieltymysten lisäksi ympäröivät rakennukset ja kaavamääräykset. Oman kaupungin rakennusvalvonnasta saa tiedon, millaisia määräyksiä omalla asuinalueella on. Yksinkertaista on tietenkin pitäytyä vanhassa sävyssä. Ulkomaalivärin voi myös vaihtaa. Sopivan värin voi valita esimerkiksi ulkovärikartasta. Haluttua sävyä kannattaa hankkia aluksi vaikkapa litran purkki koemaalausta varten. Kannattaa muistaa, että maalin sävy on erilainen sisätiloissa keinovalossa kuin varsinaisella pinnalla, luonnonvalossa. Värin havaitsemiseen vaikuttaa myös maalattava pinta, etäisyys, vuoden- ja vuorokaudenaika sekä ympäröivä maisema. MINTin asiantuntijat auttavat sopivan maalin valinnassa.

Maalityypin tunnistamista varten irrota pieni pala maalia esimerkiksi talon alaosasta. Öljymaalit ja vesiohenteiset akrylaattimaalit erottaa toisistaan maalipinnasta. Öljymaaleissa maalikalvossa on pieniä halkeamia ja maalikalvoa on vaikea irrottaa, maalikalvo on kova ja napsahtaa poikki taivutettaessa. Akrylaattimaali lähtee liuskeina irti, ja kun maalikalvoa taivuttaa, se joustaa. Keitto- eli punamultamaalissa pinta on pölyinen ja siitä jää sormeen väriä. Varminta on maalata maalin päälle vesiohenteisella akrylaattimaalilla, sillä se sopii sekä öljy- että akrylaattimaalin päälle. Jos olet epävarma maalityypistä, voit olla yhteydessä MINTin asiantuntijoihin.

Lähtökohtaisesti huoltomaalaus kannattaa tehdä samalla maalityypillä, kuin millä talo on aiemmin maalattu. Akrylaattimaalin päälle voidaan maalata vain akrylaattimaalilla.

Öljymaalin päälle voidaan tehdä huoltomaalaus joko öljymaalilla tai akrylaattimaalilla.

Pellavaöljymaaleille on tyypillistä kiillon ja sävyn muuttuminen ajan myötä. Jos maalipinta on liituuntunut, jauhomainen pinta on pestävä ennen maalausta. Huoltomaalauksen voi tehdä pellavaöljymaalilla, alkydiöljymaalilla tai akrylaattimaalilla.

Punamultamaalissa ei ole kiiltoa, joten maalipinta vanhenee arvokkaasti. Punamultamaalatun pinnan voi huoltomaalata joko punamultamaalilla tai muulla keittomaalilla.

Maalauskertoihin vaikuttavat useat tekijät: onko kyseessä ensimaalaus vai huoltomaalaus, vaihdetaanko maalin sävyä ja kuinka peittävää maalia käytetään. Tyypillisesti pintamaalaus tehdään 1-2 kertaa.

Kyllä. Uusi maali ei sido vanhaa maalikerrosta alustaan. Pohjatöiden merkitys on suuri maalipinnan kestävyyden kannalta.

Maali poistetaan helpoimmin kaapimella, teräsharjalla tai hiomapaperilla. Maalinpoistoaineella käsittely vie aikaa ja on usein aika sotkuista puuhaa.

Home ja muut epäpuhtaudet pestään pois puun pinnasta levä- ja homepesuaineella. Jos puun pintaa painaa puukolla ja terä uppoaa siihen, lauta on laho ja se pitää vaihtaa. Lahossa pinnassa maali ei pysy.

Kiinteistöpalvelu MINTin palvelut:

Toteutamme talon maalauksia Keski-Suomessa ja kaikissa sen lähikunnissa:

Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Pyydä tarjous talon maalauksesta:

Pyydä tarjous

Talon huoltomaalauksen hyödyt

 1. Hyvissä ajoin tehdyllä huoltomaalauksella suojaat talosi ulkoverhouksen sään rasituksilta

 2. Hyvissä ajoin tehdyllä maalauksella vältyt suuremmilta remonteilta ja remonttikustannuksilta

 3. Varmistat talosi ulkoverhouksen kunnon useiksi vuosiksi eteenpäin

 4. Siisti maalipinta antaa talostasi edustavan vaikutelman

 5. Hyvin huollettu ulkoverhous nostaa talon arvoa