Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus on nopea ja kustannustehokas tapa huoltaa talosi tiilikatto. Pinnoitus saa vanhan tiilikaton näyttämään upealta ja suojaa sitä tehokkaasti kosteudelta, sammaloitumiselta ja pakkasvaurioilta.
Tiilikaton todellisen kunnon huomaa ainoastaan katolta tarkastamalla pinnoite läheltä. Päällisin puolin hyväkuntoisen katon pinnoite voi olla jo kokonaan kulunut pois.

Tehdaspinnoite kuluu vuosien aikana pois, ja tiilen pinta muuttuu haaleaksi ja huokoiseksi. Katolle on saattanut kertyä sammalta tai muuta kasvustoa. Sammal ja kosteus haurastuttavat tiilikattoa, kun alkuperäinen pinnoite on kulunut pois kattotiilen päältä. Kun jäätyvä vesi laajenee, aiheuttaa se niin sanottua pakkasrapautumista. Tällöin tiilistä voi irrota pieniä palasia tai kattotiili voi haljeta kokonaan.

Kun tiilikattoa ei huolleta ajoissa, voi edessä olla hintava kattoremontti. Säästät huomattavan rahasumman, kun huolehdit ajoissa tiilikaton huollosta. Pinnoitus voidaan tehdä tiilikatoille, joiden kattorakenteet ovat muilta osin kunnossa.

Pyydä tarjous tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta:

Pyydä tarjous

Tiilikaton pinnoitus BMI Ormax Pro -pinnoitteella

BMI Ormax Pro on hengittävä pinnoite, joka tarttuu erinomaisesti kattotiileen sekä hylkii tehokkaasti vettä, likaa ja kasvustoa. Samalla pinnoitteen korkealuokkaiset ja testatut ainesosat antavat katolle kauniin ja pitkäikäisen värisävyn sekä uutta vastaavan ulkonäön.

90 % Suomessa vallitsevasta tiilikattokannasta on BMI Ormaxin kattotiiliä (mm. Ormax, Partek, Luja, Varma, Suomi, Aura, Villa, Uljas, Mahti).

Pinnoitteen elastisuus takaa sen erinomaisen tarttuvuuden vaikeissakin olosuhteissa. Pinnoite kestää UV-säteilyä, kulumista sekä isoja lämpötilavaihteluita. BMI Ormax Pro on suunniteltu, kehitetty ja testattu konsernin teknisessä keskuksessa Frankfurtissa. MINTin asiantuntijat ovat olleet tuotekehityksessä mukana kolmen vuoden ajan. Markkinoille kehitetty BMI Ormax Pro -tiilikattopinnoite läpäisee tiukimmatkin kattopinnoitteelle asetetut vaatimukset.

BMI Ormax Pro -pinnoitteesta on saatavana viisi aitoa ja alkuperäistä BMI Ormax – kattotiiliväriä: savitiilenpunainen, tupapunainen, ruskea, tummanharmaa ja musta.

Ammattilaisten kehittämä kattopinnoite

 • BMI Ormax Pro -pinnoitteessa on korkea kuiva-ainepitoisuus, jonka ansiosta pinnoite antaa kestävän, tasaisen ja kauniin lopputuloksen. Pinnoite ei ohene kuivuessaan.
 • BMI Ormax Pro -pinnoitteen väripigmenttipitoisuus on korkea, joka antaa näyttävän ja kirkkaan värisävyn sekä erinomaisen UV-suojan.
 • BMI Ormax Pro -pinnoite on vettä ja kosteutta 100%:sti hylkivä pinnoite.
 • Pinnoite on myös hengittävä, mikä mahdollistaa tiilen sisällä olevan kosteuden poistumisen.
 • BMI Ormax Pro -pinnoite on turvallinen käyttäjälle ja ympäristölle.

Ormax Pro -tiilikattopinnoite on ainoa Ormax-tiilikattojen suosittelema pinnoite – se säilyttää Ormax-tiilikatteen teknisen takuun ja täyttää erittäin korkeat laatuvaatimukset.

Ormax Pro -pinnoite on kehitetty samasta tuotteesta, jota Ormaxin Orimattilan betonikattotiilitehtaalla käytetään uusien Ormax-kattotiilien maalauksessa tuotantolinjastolla. Tehtaalla käytettävää maalia kehitetään jatkuvasti vastaamaan haastaviin ilmasto-olosuhteisiin.

Miksi juuri Kiinteistöpalvelu MINT on oikea kumppani?

Me Kiinteistöpalvelu MINTin asiantuntijat olemme kehittäneet yhdessä BMI Group:n kanssa Ormaxin tiilikatoille juuri oikeanlaisen pinnoiteaineen. Tiivis yhteistyö tuotti loistavan tuotteen markkinoille.

Miksi valita MINT?

 • Asiantuntijamme ovat Ormax Pro 1.0 ja 2.0 -pinnoiteaineen kehittäjiä
 • Markkinoiden pisin kokemus Ormax Pro -pinnoiteaineen käytöstä
 • Pinnoitettuja tiilikattoja (Ormax Pro:lla) yli 2000
 • Nykyaikaiset työvälineet ja kokemuksen tuomat työskentelymenetelmät
 • Yhteensä yli 4000 pinnoitetun tiili-, pelti- ja mineriittikaton kokemus
 • Tarjoamme merkkihuollon ja pitkät takuut

Milloin tiilikatto kannattaa pinnoittaa?

Tiilikaton pinnoittaminen on ajankohtainen katon huoltotoimenpide, kun katto on noin 10-15 vuotta vanha. Viimeistään silloin on syytä ryhtyä toimenpiteisiin, kun tehdaspinnoite on kulunut osittain tai kokonaan pois ja katolle on alkanut kertymään sammalta, jäkälää ja muuta kasvustoa.

Pinnoite estää kosteuden imeytymisen tiilen sisään ja pitää tiilen kuivana ympäri vuoden. Pinnoite suojaa kattotiiltä myös pakkasrapautumiselta sekä pitää erilaiset kasvustot loitolla.

Miksi kattoa kannattaa huoltaa?

Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä säästytään odottamattomilta vahingoilta ja isoilta korjauskuluilta. Tutkimusten mukaan katon säännöllisellä huollolla ja ennakoivilla korjaustoimenpiteillä voidaan säästää jopa yli 30% kiinteistön elinkaaren aikana syntyvistä korjauskustannuksista. Tutkimuksen (VTT) mukaan esimerkiksi tiilikatteen keskimääräinen ikä on noin 50 vuotta, mikäli huollot tehdään kahdesti vuodessa. Jos katon huolto on epäsäännöllistä, laskee katteen käyttöikä merkittävästi. Mikäli huollot laiminlyödään kokonaan, pudottaa se käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla. Mikäli vanhalta tiili- tai mineriittikatolta löytyy rikkoutuneita tiiliä tai levyjä sekä kasvustoa on alkanut kertymään katolle, niin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kuinka usein kattoa tulee huoltaa?

Katto pitäisi tarkastaa ja huoltaa kahdesti vuodessa – keväällä ja syksyllä. Asia, johon katolla kannattaa kiinnittää huomiota, on katon yleiskunto. Huoltotarpeen tiheys riippuu erityisesti roskien kertymisestä katolle. Näin ollen nopein tapa vähentää roskien kertymistä on vähentää puustoa talon läheisyydestä.

Miten katolla olevan sammaleen ja jäkälän saa helposti pois?

Sammaleen, jäkälän ja muun kasvuston poistaminen katolta ei ole helppoa, ainakaan kotikonstein. Kuluttajalla on harvoin tietoa oikeanlaisista työskentelytavoista ja -menetelmistä. Myöskään pitkävaikutteisia kasvuston torjunta- ja pinnoiteaineita ei ole helposti saatavilla. Meidän erikoisosaamista on poistaa katolla oleva kasvusto juurineen ja itiöineen vahingoittamatta kattoa sekä ennaltaehkäistä uuden kasvuston syntymistä.

Mikä on tiilikaton suoja-ainekäsittely?

Pesun ja kasvuston torjunta-ainekäsittelyn jälkeen katto voidaan käsitellä suoja-aineella (ns. kylläste-aineella). Se estää tehokkaasti kosteuden imeytymisen tiileen, ehkäisten pakkasrapautumista ja sammaleen, jäkälän ja muun kasvuston kasvua. Suoja-aine on mineraalipinnoille kehitetty, nanoteknologiaan perustuva vesipohjainen pintakäsittelyaine. Se muodostaa tehokkaan ja kestävän suojan vettä, likaa ja kasvustoja vastaan. Suoja-aine imeytyy ja kiinnittyy kemiallisesti kaikkiin sementti- ja tiilipintoihin säilyttäen kuitenkin rakenteen hengittävyyden. Suoja-aineen levittämisestä syntyvä läpinäkyvä ja väritön kerros on tehokkaasti vettä ja kosteutta hylkivä. Suoja-aine antaa tiilikatolle pitkävaikutteisen suojan sään rasituksia ja kasvustoa vastaan.

Miksi pelkkää painepesua ei kannata tehdä?

Kovalla paineella pestäessä aiheutetaan tiilikatteelle helposti vahinkoa. Kova paine ja pieni vesi määrä rikkoo tiilen pinnan ja aukaisee sen huokoisen rakenteen. Kun tiili menettää alkuperäisen pintansa, sen huokoinen rakenne tarjoaa entistä paremman kasvualustan sammaleelle, jäkälälle ja muulle kasvustolle. Lisäksi pelkällä pesulla tiilen sisässä olevaa juuristoa ja itiöitä ei saada poistettua, mikä mahdollistaa uuden kasvuston nopean kasvun. Puhtaaksi pesty katto tulisi aina käsitellä kasvuston torjunta-aineella sekä suoja- tai pinnoiteaineella.

Milloin katto on sopivassa pinnoitusiässä?

Kaikista tärkeintä on varmistaa, että katto on rakenteellisesti kunnossa. Mikäli kattorakenne on toimiva, niin silloin pinnoitus on paras mahdollinen huoltotoimenpide. Tiilikatot ovat pinnoituksen tarpeessa silloin kun katteen pinta on alkanut rapautumaan. Eli tehdaspinta on kulunut osittain tai kokonaan pois ja altistunut sään sekä kasvuston rasituksille.

Keskimäärin tiilikatto on hyvä pinnoittaa 15-30 vuoden iässä ja suoja-ainekäsitellä 10-20 vuoden iässä. Syys- ja keväthuolto tulee kuitenkin tehdä joka vuosi.

Riittävän ajoissa tehdyllä kattopinnoituksella saavutetaan paras mahdollinen lopputulos!

Kuinka monta päivää kattopinnoitus kestää?

Työnkesto riippuu paljon katon pinta-alasta, mallista ja huoltotöiden määrästä. Yleisesti ottaen perinteisen omakotitalon katon pinnoittaminen kestää noin 2 päivää (säävarauksella). Mikäli katto on haastavan mallinen tai muita huoltotöitä on paljon, niin työnkesto on 3-4 päivää.

Jääkö pihat sotkuisiksi pinnoituksen jäljiltä?

Ennen katon pesua suojaamme talon julkisivun huollellisesti tarvittavilta osin. Etenkin pihakivetykset, istutukset ja terassit suojataan huolellisesti. Pinnoitustyön valmistuttua suojaukset puretaan, pihat siivotaan ja katolta tullut kasvusto kerätään huolellisesti pois pihamaalta. Pyrimme aina siihen, että pihat jäävät yhtä siistiksi kuin ne olivat tullessakin.

Kiinteistöpalvelu MINTin kattopalvelut:

Toteutamme tiilikattojen pinnoituksia Keski-Suomessa ja kaikissa sen lähikunnissa:

Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Pyydä tarjous tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta:

Pyydä tarjous

Tiilikaton pinnoituksen hyödyt

 1. Katon toimintakyky palautuu uutta vastaavalle tasolle

 2. Katon ilme on uudenveroinen

 3. Kustannustehokas ratkaisu

 4. Pinnoitettu kate on kosteutta ja vettä hylkivä

 5. Katteen rapautuminen hidastuu

 6. Pinnoitettu katto on helppohoitoinen

 7. Pinnoitettu katto pitää kasvuston loitolla

 8. Vanhalle katteelle lisää käyttöikää jopa kymmeniä vuosia

 9. Pinnoitettu tiilikate suojaa myös muita kattorakenteita