Mietityttääkö tiilikaton pinnoituksen tai katon maalauksen hinta?

Katon maalauksen tai pinnoittamisen hinta vaihtelee suuresti eri kattojen välillä. Merkittävin vaikutus hintaan on katon koolla ja katon jyrkkyydellä. Tämä pätee niin peltikaton maalaukseen kuin tiilikaton pinnoitukseen. Muitakin hintatekijöitä on. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten katon maalauksen tai pinnoittamisen urakkahinta muodostuu.

Katon koko ja jyrkkyys määrittelee hintatasoa

Suurin osa katon maalauksen tai pinnoittamisen hinnasta muodostuu työn osuudesta. Näin ollen suurin tekijä katon käsittelyn hinnassa on katon koko: mitä suurempi katto, sitä enemmän käsiteltävää. Urakkahinnat eivät silti ole aivan suoraa verrannollisia, sillä suuremmissa katoissa neliöhinta on hieman edullisempi. Kokonaishintaan vaikuttaa koon lisäksi myös muita tekijöitä.

Katon jyrkkyys eli kaltevuus on toinen keskeinen tekijä katon maalausurakan hinnan muodostuksessa. Katon kaltevuus vaikuttaa siihen, miten sujuvasti katolla päästään työskentelemään. Helpoimmat työskentelyolosuhteet ovat loivalla katolla ja työskentely hidastuu sitä mukaa, mitä jyrkempi ja vaikeakulkuisempi katto on. Kaikista jyrkimmät katot voidaan joutua käsittelemään nostimesta käsin. Se onnistuu kyllä, mutta on hieman työläämpää kuin työskentely katolta käsin ja siksi sillä on myös oma vaikutuksensa työn kokonaishintaan.

Kuinka tiilikaton pinnoituksen hinta muodostuu?

Tiilikaton pinnoittamiseen löytyy kaksi eri vaihtoehtoa. Ensimmäinen ja edullisempi vaihtoehto on tiilikaton suoja-/kyllästeainekäsittely värittömällä Hydroblock-pinnoitteella. Väritön pinnoite ei muuta katon ulkonäköä, mutta antaa tehokkaan ja tärkeän suojan kasvustoa, kosteutta ja pakkasrapautumista vastaan. Toinen, jonkin verran arvokkaampi vaihtoehto on värillinen pinnoitus, joka suojan lisäksi antaa tiilikatolle lähes uutta vastaavan ilmeen. Molemmat vaihtoehdot antavat katolle erinomaisen suojan. Se, tehdäänkö tiilikatolle väritön suoja-/kyllästeainekäsittely vai varsinainen värillinen pinnoitus vaikuttaa kuitenkin eniten tiilikaton pinnoituksen urakkahintaan.

Muilta osin molempien vaihtoehtojen urakkahinta muodostuu samalla tavalla eli katon koko, katon jyrkkyys ja katon työskentelyolosuhteet huomioiden. Usein tiilikatolta löytyy rikkinäisiä tiiliä, jotka on syytä vaihtaa uusiin ennen katon pinnoittamista. Joskus voi löytyä myös tarvetta aluskatteen paikkaukselle. Kaikki lisätyö vaikuttaa työn lopullisen hintaan, mutta kokonaishinnassa tiilien vaihdolla ja aluskatteen paikkauksella ei yleensä ole merkittävää vaikutusta.

 

Kuinka peltikaton maalauksen hinta muodostuu?

Peltikaton maalauksen hinnassa muuttujia on hieman enemmän. Katon koon ja kaltevuuden lisäksi hintaan vaikuttaa merkittävästi pohjatöiden määrä. Jos vanha maali on tiukasti kiinni alustassaan, tai kyseessä on peltikaton ensimaalaus, riittää pohjatöiksi katon huolellinen pesu painepesuria, harjaa ja soveltuvaa peltipesuainetta apuna käyttäen. Jos taas vanha maali hilseilee tai katossa on ruostepaikkoja, tulee nämä käsitellä huolellisesti ennen maalaustyötä. Ruoste poistetaan hiomalla ja hilseilevän maalin reuna-alueet käydään läpi koneellisesti teräsharjalla.  Paljaat metallipinnat pohjamaalataan ennen pintamaalausta. Katolta voi joskus löytyä myös reikiä, jotka tulee niin ikään paikata ennen katon maalausta. On tärkeää, että pohjatyöt tehdään huolellisesti, jotta voidaan varmistaa onnistunut lopputulos. Suuret pohjatyöt vievät kuitenkin aikaa ja siksi pohjatöiden määrä vaikuttaa oleellisesti peltikaton maalauksen hintaan.

Neljäs peltikaton maalauksen hintaan vaikuttava tekijä on valittu maali ja työtapa. Peltikatto voidaan maalista riippuen maalata joko kauttaaltaan pensselillä tai ruiskulla. Katon maalaus pensselillä on hieman työläämpää ruiskumaalaukseen verrattuna, joten sen hinta on hieman korkeampi ruiskumaalausurakkaan verrattuna. Jos katolla on maalattavia kattoturvatuotteita, on näillä oma lisänsä kokonaisurakkahinnassa, joskaan ei kovin merkittävä.

Annamme kirjallisen tarjouksen suunnittelukäynnin yhteydessä

Katon maalauksen tai pinnoittamisen hinta on usean tekijän summa. Tämän takia me Värisetillä käymme aina paikan päällä kohteessa arvioimassa katon huoltotarpeen ja laskemassa tarkan tarjouksen työstä. Hinnoittelumme perustuu suoraa edellä mainittuihin tekijöihin, jolloin urakkahintamme ovat aina selkeästi perusteltavissa. Karkea hintahaarukka normaalikokoisen omakotitalon peltikaton maalaukselle on 3500-6500 euroa, tiilikaton maalauspinnoitukselle 3000-7000 euroa ja tiilikaton suojauspinnoitukselle 2000-4000 euroa. Laskemme työlle aina kokonaishinnan, joka pitää sisällään kaikki työhön liittyvät kulut eli työt ja materiaalit arvonlisäveroineen.

Mikäli kattosi kunto mietityttää tai haluat meiltä tarjouksen peltikaton maalauksesta tai tiilikaton pinnoituksesta, niin pyydä meidät arviokäynnille. Autamme mielellämme. Arviokäynti ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään.

Toteutamme katon pinnoituksia ja maalauksia Keski-Suomessa sekä kaikissa sen lähikunnissa:

Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta tai peltikaton maalauksesta